Wat is VortexHealing?

VortexHealing is een manier van werken met ontwaakt Bewustzijn. Het houdt je als het ware een spiegel voor van je ware zelf, waardoor dat wat niet bij je hoort, dat wat je niet bent, loslaat. Dit ontwaakt Bewustzijn is Goddelijk bewustzijn, en zodoende spiegelt het de essentie van wat je bent. Voor zover het überhaupt bestaat zou je kunnen zeggen dat het jezelf worden het hoofddoel van het leven is. Iets exacter geformuleerd herkent het Goddelijke zichzelf in en door de vorm. Als persoon in deze wereld is het geen proces van meer jezelf worden, maar eerder van een jezelf zoals je dat kende te ontworden.

Wat betekent spiritueel ontwaken, voor jou, voor de wereld, voor je praktijk en manier van werken. Wat moet je ermee, wat kun je ermee? Om alle spirituele valkuilen te omzeilen: spiritueel ontwaakt zijn is niets anders dan jezelf zijn. Dat impliceert inderdaad dat je doorgaans niet jezelf bent , maar in patronen, rollen en maskers leeft. Het bijzondere aan VortexHealing is dat het in de loop van de steeds verdiepende cursussen een steeds preciezere plattegrond verschaft, een plattegrond van hoe bewustzijn in elkaar zit, en hoe tot de vrijheid en vrede te komen die inherent is aan ontwaking. Het werkt als navigatie, en helpt je de weg te vinden door het oerwoud van je eigen persoonlijke patronen, gevoelens en gedachten.

Alle wegen leiden naar Rome, als we het hebben over ontwaken. VortexHealing is niet beter of meer waarachtig dan andere manieren waarop het Goddelijke zich in de mens en in de wereld manifesteert. ‘Vortex’ verwijst naar de spiraalvormige verbinding die door het hart heen ontstaat tijdens de basistraining, waardoor er een opening in het energiesysteem ontstaat. Door die opening kan het Goddelijk bewustzijn zich manifesteren. Door de vervolgtrainingen vergroot en verdiept zich die opening, waardoor het bewustzijn van die mens gaandeweg steeds minder in ego geworteld is, en steeds meer in eenheidsbesef.